Lázár halálra ítélné a pedofilokat?

Személyes véleménye, hogy „Vásárhelyi Jánosnak a börtönben kellene megrohadnia, és minden pedofilnak”. Közölte: azon kevés politikusok közé tartozik, akik a halálbüntetés pártján vannak.

Azt mondta, bántja és dühíti, hogy K. Endre – „akinek szintén a börtönben és nem presbitériumban volna a helye” – házi őrizetbe került viszonylag hamar. Ezek a problémák a jövőre nézve jogalkotással megoldhatók, a múltra nézve viszont nem – hangoztatta.

Másik mondatában összemosta a pedofíliát a homoszexualizmussal, ugyanis jelezte, hogy a bicskei igazgató, akit még az akkori Fővárosi Önkormányzat nevezte ki miközben tudták, hogy homoszexuális és, ha ezt kiderült volna, részükről megtették volna a megfelelő lépéseket.

Szerinte ez egy olyan ügy, ahol még a halálbüntetés is felmerülhetne opcióként.

Mindeközben a pszichiáterek véleménye a pedofiliáról

A pedofília egy pszichiátriai zavar, amelyet felnőttek vagy serdülőkorúak primer vagy kizárólagos szexuális vonzódása jellemez iránt a prepubertás (általában 13 éves kor alatti) gyerekek felé. Fontos megjegyezni, hogy a pedofília kifejezés maga nem jelenti a törvénytelen cselekmények elkövetését; sok pedofil nem követ el bűncselekményeket vagy nem bántalmaz gyermekeket. A pedofília az Amerikai Pszichiátriai Társaság által kiadott A Mentális Zavarok Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyvében (DSM-5) szerepel, mint egy parafília típusa.

A pedofília kezelése rendkívül összetett és többnyire a következőkre összpontosít:

  1. Megelőzés: A cél, hogy megakadályozzák a pedofil személyeket abban, hogy bántalmazzanak gyerekeket. Ez magában foglalhatja pszichoterápiát, csoportterápiát, és bizonyos esetekben gyógyszeres kezelést is, például anti-androgéneket vagy SSRI-ket (szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlók), amelyek csökkenthetik a szexuális vágyat.
  2. Terápia: A pszichoterápia, különösen a kognitív viselkedésterápia (CBT) segíthet a pedofil személyeknek megérteni és kezelni vágyaikat, valamint megtanulni, hogyan kerüljék el a kockázatos helyzeteket és hogyan kezeljék a stresszt anélkül, hogy ártanának másoknak.
  3. Támogatás: A támogató csoportok segíthetnek a pedofil személyeknek érzéseik megosztásában és stratégiák kialakításában a vágyaik kezelésére anélkül, hogy bántalmaznák a gyerekeket.

Fontos megjegyezni, hogy a pedofília társadalmi és jogi szempontból rendkívül érzékeny téma. A pedofil személyek gyakran szembesülnek stigma és elutasítással, ami nehezítheti számukra a segítség kérését. A pedofíliával kapcsolatos kutatások és a kezelési módszerek folyamatosan fejlődnek, a cél pedig az, hogy megvédjék a gyerekeket, miközben támogatást és kezelést nyújtanak azoknak, akik ezzel a zavarral élnek.


Megosztanád?

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .