Hogy is volt ez? – fegyelemi eljárást V. Naszályi Mártával szemben

Az ügylet ugyan tavalyi, de tudjuk már a végeredményt? Védelmi pénz beszedésével vádolják a kerület polgármesterét. Nézzük a tényeket.

Fegyelemi eljárást indított az I. kerületi képviselő-testület a városrész polgármesterével, V. Naszályi Mártával szemben, továbbá egy vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezte a Ruszwurm cukrászda ügyében – jelentette be Varga Dániel (független) és Gulyás Gergely Kristóf (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő egy pénteki sajtótájékoztatón.

Varga Dániel azt mondta, a fegyelmi eljárás elindítására azért volt szükség, mert az I. kerületi polgármester sorozatos törvénysértései akadályozzák a képviselő-testület törvényes működését, a képviselők tájékoztatáshoz való jogát, és számos képviselő-testületi határozatot V. Naszályi Márta nem hajt végre – írja az MTI.

Gulyás Gergely Kristóf a vizsgálóbizottság felállítása kapcsán elmondta, szeretnék kideríteni, hogy történt-e közérdeksérelem a Ruszwurm Kft. és az önkormányzat közötti ügyekben. Ismertetése szerint az érintett vállalkozás 2011 óta működik az I. kerületben, 2016 óta azonban sem bérleti díjat, sem egyéb kötelező hozzájárulást nem fizetett az önkormányzatnak – index.hu információ.

Természetesen a megvádolt polgármester asszony is reagált az ügyre, amit most itt közlünk.

Lassan meg sem lepődöm, hogy a Ruszwurm cukrászda ügyében a Fidesz-közeli sajtó megint anélkül közöl cikkeket, hogy megkérdezték volna arról az önkormányzatot.

Néhány dolgot akkor itt tegyünk tisztába:

1) A Ruszwurm cukrászdát tulajdonló Kft. jelenleg több mint 300 millió forinttal tartozik az önkormányzatnak, eddig ennyi pénzzel károsította meg Szamos úr cége a kerületi embereket.

2.) A pereket, amelyek a jelenlegi végrehajtáshoz vezettek, még elődöm, a fideszes Nagy Gábor Tamás vezette önkormányzat indította. Ezek a perek tavaly jogerős bírósági ítéletekkel zárultak.

3.) A végrehajtás megindításáról tavaly szavazott az I. kerületi képviselő-testület, egyhangú döntés született, ami a százmilliós tartozás fényében több mint érthető. Azaz minden fideszes képviselő megszavazta a “világhírű” “cukrászat” “bezáratását”.

4.) Ezek után meglehetősen viccesnek tartom, hogy a Fidesz médiája úgy tálalja az ügyet, mintha én álltam volna politikai bosszút Szamos úron.

5.) Szamos Miklós egyszerűen hazudik: nem kértem és nem kaptam pénzt sem tőle, sem mástól. Szamos Miklóst rágalmazásért feljelentettem.

Amúgy, szerintem bárki számára könnyen belátható, hogy egy esélytelennek tartott polgármesterjelölt nem kérhet védelmi pénzt egy cukrászdától. Kifejezett érdeklődéssel szemlélem, hogy Mészáros Lőrinc, Rogán Antal és Orbán Viktor társai képesek ezt röhögés nélkül előadni.

6.) Ha a Fidesznek problémája van azzal, hogy megindult a végrehajtás a Ruszwurm cukrászdával szemben, kérdezzék meg önkormányzati képviselőiket, miért szavazták meg azt.

Érdekes szelete a történetnek a Kettős Mérce által ismertetett rész

A történet nagyjából 5 éve kezdődött, amikor az önkormányzat úgy döntött, hogy a cukrászda havi bérleti díját (az ingatlan ugyanis az önkormányzat tulajdona) 119.750 forint (+ÁFA) helyett inkább 988.415 forintban határozza meg (+ÁFA) – és ez csak az egyik üzlethelyiségre vonatkozott. Szamos érthetően nem fogadta kitörő örömmel a döntést (bár egy 100 százalékos bérleti díj emelésbe még belement volna). Innentől kezdve volt minden: az önkormányzat felmondta a bérletet, majd visszamondta a felmondást, a bérleti díj emelkedett, Szamos tiltakozott, a bíróság dolgozott. Kettős Mérce 2016

Mióta polgármester V. Naszályi Márta?

Megosztanád?

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .