Budavár költségvetése

Képviselőként évekig harcoltam azért, hogy az önkormányzat működése átlátható legyen.

Amikor az I. kerületiek bizalmából polgármesterré váltam, az volt egyik kiemelt célom, hogy minél átláthatóbbá tegyük – a korábbi vezetés által zárt ajtók mögé rejtett – működésünket. Meggyőződésem ugyanis, hogy nincs demokrácia átláthatóság nélkül. Mint ahogyan nincs átláthatóság valós és közérthető információk közlése nélkül.

Mindez kiemelten igaz az önkormányzat gazdálkodására, pénzügyeire. Sajnos a legtöbb önkormányzat és hivatal esetében, ha hozzáférhetőek is a pénzügyek, azok olyan formában kerülnek közlésre, ami laikus ember számára átláthatatlan, érthetetlen. Ezzel a gyakorlattal akarunk egyszer s mindenkorra szakítani. Nem csak „kidobálunk” egy halom számot és adatot, de arra törekszünk, hogy ez valóban áttekinthető és közérthető legyen. Ebben nyújt nekünk óriási segítséget a K-Monitor és csapata, akikkel együtt dolgozva alakítottuk ki ezt az anyagot.

Büszkék vagyunk arra, hogy gazdálkodásunk – még ebben a nehéz, elvonásokkal teli időszakban is – tükrözi azokat a prioritásokat, amelyeket által jobbá akarjuk tenni a kerületiek életét. Tükrözi azt, hogy egy szolidáris és zöld kerületet építünk. Új korszák indul tehát az I. kerület életében. Egy olyan korszak, ahol az önkormányzat gazdálkodása immáron nem rejtély, de még nem is rejtvény – megismerése pedig nem kegy, hanem a polgárok joga.

Tanulmányozzák tehát érdeklődéssel az I. kerület költségvetését, ismerjék meg számainkat és hogy hogyan gazdálkodunk!

V. Naszályi Márta polgármester


Megosztanád?

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .